קדירת בשר ראש עגל

קדירת בשר ראש עגל

Print Friendly, PDF & Email

בשר ראש הוא הלחי של הבקר וזהו נתח עסיסי המתאים לתבשילי קדירה.
נאווה מפרדסיה, שיתפה אותנו במתכון בשר ראש, בסגנון תימני, שהוא מאכל מסורתי בביתה לארוחת ראש השנה.
שנהיה לראש ולא לזנב…

מצרכים   (6 סועדים)

2 ק"ג בשר ראש עגל

11/2 כף חווייג' למרק

1 כף  אבקת מרק עוף

1 כף גדושה רסק עגבניות

3 גבעולי סלרי עלים

1 בצל גדול קצוץ גס

אופן ההכנה

מבשלים את הבשר במים רותחים במשך כשעה על אש בינונית-גבוהה, עד שהבשר מתרכך. מסננים וחותכים את הבשר לנתחים.

מחממים סיר רחב ושטוח על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים אבקת מרק, חווייג' ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הבשר ואת הסלרי ומכסים במים.

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.

מעבירים לשעתיים לתנור בחום של 160 מעלות.

 

נכתב על-ידי efrat katz