חזה בקר טרי ישראלי בבצלים מקורמלים

חזה בקר טרי ישראלי בבצלים מקורמלים

Print Friendly, PDF & Email

מתכון  של צוות מעדני בשר 2000 שהתפרסם בוואלה אוכל כ
"מעדן, שלא ברור איך לא ידענו על קיומו עד היום"

צילום: אסף אמברם

 

מצרכים  (עד  6 סועדים)

1.5 ק"ג חזה בקר טרי ישראלי ובלי עצם או 2.5 ק"ג עם עצם
4 בצלים קלופים ופרוסים
1-2 ראשי שום מפורקים וקלופים
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).

בסיר בינוני מחממים 4-5 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב כ- 15 דקות או עד הזהבה קלה.

מעבירים את הבצלים המטוגנים לתבנית צלייה עמוקה. מפזרים את שיני השום ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ומערבבים.

מורחים את חזה הבקר בשמן זית מכל הכיוונים ומתבלים במלח. מניחים מעל מצע הבצלים והשום, אוטמים את התבנית בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.

אופים 2.5 -3 שעות או עד שהבשר נימוח. מסירים בזהירות את הכיסוי.

בשלב זה ניתן להגיש את הבשר או לתת לו השחמה נוספת בתנור בחום של 190 מעלות,
כ- 10 דקות או עד השחמה

נכתב על-ידי efrat katz