סינטה צרובה ברוטב ציר בקר ויין אדום

סינטה צרובה ברוטב ציר בקר ויין אדום

Print Friendly, PDF & Email

מנה מושקעת ומרשימה שיוצרת WOW על השולחן.
סינטה צרובה עם בייבי כרישה, ראשי אספרגוס ובטטה צלויה ברוטב ציר בקר ויין  אדום, מתאימה לערב חג או כשמתחשק לכם לפנק במיוחד. שפית בת חן דיאמנט מלווה אתכם צעד אחר צעד בהכנת המנה

מצרכים

·        ק"ג סינטה נקייה משומן
·        5 יחידות אספרגוס
·        5 יחידות בייבי כרישה
·        250 מ"ל ציר בקר
·        כפית טימין טרי קצוץ
·        125 מ"ל יין אדום (קברנה סוביניון)
·        2 בטטות
·        כפית רוזמרין טרי קצוץ
·        כפית מלח ים אטלנטי

אופן הכנת הסינטה

·        לפרוס את הסינטה לסטייקים במשקל 150 גרם
·        לתבל במלח ,פלפל לבן ושמן זית
·        לחמם מחבת פסים/גריל , כאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן להוסיף כף שמן זית ולהניח את הסינטה
·        לצרוב בכל צד דקה ולהוריד מהאש

אופן הכנת הרוטב

מצרכים לציר בקר

·        1 ק"ג עצמות בקר
·        1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
·        2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לשלוש
·        3 סלרי אמריקאי חתוכים גס
·        5 ליטר מים

בוקה גרני (זר עשבי תיבול)

·        1 עלה דפנה
·        4 ענפי טימין
·        6 ענפי פטרוזיליה
·        חופן גרגירי פלפל לבן שלמים
·        חופן גרגירי פלפל שחור שלמים

אופן ההכנה

·        מסדרים את העצמות בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות
·         צולים עד שהעצמות משחימות (דואגים להפוך את העצמות לצד השני)
·        מעבירים את העצמות אל סיר גדול עם כמה שפחות שומן. מצרפים את שאר הירקות, למעט עשבי התיבול,
ומכסים במים.
·        מביאים לרתיחה של 2-3 דקות ומסירים את הקצף הלבן מלמעלה.
·        מוסיפים את בוקה הגרני ומבשלים על להבה נמוכה, על סף רתיחה, במשך 3 שעות.·
מסננים את הציר דרך מסננת דקה עם בג גזה
·        ניתן לשמור במקרר/ להקפיא את הציר

להכנת רוטב היין

·        בסיר קטן מצמצמים את היין האדום עם 2 ענפי טימין
·        כאשר היין הצטמצם בחצי מוסיפים את ציר הבקר ומצמצמים עד לדרגת הסמיכות הרצויה(סמיכות רוטב)

להכנת הבטטה הצלויה

·        מקלפים את הבטטות ופורסים אותן כמעט עד הסוף, כלומר משאירים את הבטטה כיחידה אחת.
·        מתבלים במלח ים אטלנטי, רוזמרין טרי קצוץ ושמן זית
·        צולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 35 דקות

להכנת ראשי האספרגוס ובייבי כרישה

·        חולטים את האספרגוס במים רותחים למשך שתי דקות
·        חולטים את הבייבי כרישה במים רותחים למשך 3 דקות
·        מעבירים לקערת מים עם קרח ע"מ לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק
·        צורבים את הירקות למשך דקה במחבת פסים עם מעט שמן זית, מלח וטימין טרי קצוץ

להגשת המנה

·        מניחים את הסינטה הצרובה, ראשי האספרגוס, בייבי כרישה והבטטה
·        שופכים מעט רוטב בקר ויין אדום על הסינטה

 

נכתב על-ידי efrat katz