רול סינטה עם ארוגולה

רול סינטה

רול סינטה עם ארוגולה

Print Friendly, PDF & Email

שף עמיר אילן, מנהל המגמה הקולינרית  בבית הספר לבישול "דן גורמה",
משתף את לקוחות בשר 2000 במתכון מתוך סדנאת 'אתגר הבשר'.
זהו מתכון אלגנטי ומיוחד, פשוט להכנה, שישדרג לכם את שולחן החג.

צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים  (4 מנות)

500 גרם בשר סינטה פרוס לפרוסות דקיקות של כ 1 מ"מ  (לבקש מהקצב לפרוס במכונה)
500 גרם תערובת עלי ארוגולה וחסה מתוקה
¼  כוס וינגרט אומאמי
מלח ופלפל גרוס
1 כף שומשום לבן קלוי

מצרכים וינגרט אוממי

½ כוס חומץ לבן
½ כוס סויה יפנית
2 כפות שום קצוץ
1 כף ג'ינג'ר
5 כפות סוכר
מעט שאטה
11/3 כוס שמן קנולה
¼ כוס שמן שומשום

אופן ההכנה וינגרט

מרסקים בבלנדר את הרכיבים פרט לשמנים.
מזלפים את השמנים בהדרגה, תוך פעולת המכשיר.
נשמר בקירור עד 4 ימים

אופן ההכנה רול סינטה

מניחים את פרוסות הסינטה בצפיפות על נייר פרגמנט כך שייווצר מלבן בגודל 25X10  ס”מ.
מתבלים במלח ופלפל.
מניחים לאורכו של הגליל תערובת עלים בכמות של כוס בערך.
מגלגלים את המלבן ומהדקים, כך שנוצר גליל ארוך ומהודק. עוטפים ומשהים במקרר עד שמוכנים לטיגון.

הרכבת המנה

מחממים מחבת כבדה.
מוסיפים מעט שמן זית למחבת, מחממים היטב, מתבלים את הבשר במעט מלח ופלפל ומכניסים למחבת החמה.
מטגנים עד שהגליל מקבל גוון חום, פריך – אך נשאר נא במרכזו (כשתי דקות בסך הכל)
פורסים את גלילי הבשר, לעיגולים בעובי 3 ס”מ ומסדרים על צלחת בסגנון סושי.
מתבלים בוויניגרט ומקשטים עם השומשום הקלוי.

 

 

נכתב על-ידי efrat katz