צלי כתף עם ירקות שורש

צלי כתף עם ירקות שורש

צלי כתף עם ירקות שורש

Print Friendly, PDF & Email

צלי כתף עם ירקות שורש הדומה ל- "ביף בורגיניון", בגירסתו ללא יין ובתוספת גרגרי תירס, כמו שילדים אוהבים. תבשיל נהדר עם טעם עשיר ודומיננטי של בשר. פשוט להניח את הקדירה על השולחן.
צילום:mommyondemand.com

 מצרכים

1 ק"ג צלי כתף (פולקה) חתוך לקוביות של 2-3 ס"מ

 כוס וחצי גרגרי תירס קפואים

3  גזרים גדולים חתוכים גס

2  בצלים חתוכים גס

3 גבעולי סלרי עלים חתוכים לטבעות בעובי 2 ס"מ

 שורש סלרי גדול חתוך לקוביות גסות

שורש פטרוזיליה גדול חתוך גס

קופסא קטנה רסק עגבניות איכותי

כף תימין יבש

כפית רוזמרין יבש

מלח פלפל ומעט סוכר חום לפי הטעם

שמן


אופן ההכנה

מחממים סיר ברזל (או כל סיר אחר עם תחתית עבה) עם מעט שמן

צולים את קוביות הבשר עד להזהבה קלה.

מוציאים את הבשר ומטגנים קלות את הבצל.

מוסיפים את שאר הירקות (ללא גרעיני התירס)  ומטגנים כ-4 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון עוד כ-2 דקות.

מחזירים את הבשר לסיר ומכסים במים.

מוסיפים את התבלינים ועשבי בתיבול ומביאים לרתיחה וממשיכים בבישול על להבה נמוכה.

לאחר כשעה וחצי מוסיפים את גרגרי התירס.

ממשיכים בבישול  2-2.5 שעות.

נכתב על-ידי efrat katz