קדירת צלי כתף בבצלצלים וערמונים

קדירת צלי כתף בבצלצלים וערמונים

Print Friendly, PDF & Email

 

שי-לי ליפא, מחברת ספרי בישול ומתכונאית, ממליצה ללקוחות "בשר 2000" על קדירת צלי כתף חגיגית ועשירה
שתמלא אתכם בגאווה ותחמם לכם את הלב בערב החג.
צילום: דניאל לילה

מצרכים (10-8 מנות)

2 ק"ג בשר בקר טרי (כתף או שריר)  חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ

מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית

750 גרם בצלי שאלוט, קלופים

2 שקיות (200 גרם) ערמונים קלופים וקלויים

לרוטב

3 כוסות יין אדום יבש

3 כוסות מים מינרליים או מסוננים

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

8-6 שיני שום, קצוצות גס

3 עלי דפנה

1 כף סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
מתבלים את הבשר במלח ופלפל.
מחממים סיר רחב ועמוק על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת מחצית מהבשר ומטגנים 5-4 דקות מכל צד עד שהבשר שחום.
מוציאים את הבשר לקערה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר. מוציאים את כל הבשר לקערה.
יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם בחצי.
מחזירים את הבשר המטוגן לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו. מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, עלי דפנה וסוכר, מתבלים בקינמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.
מוסיפים את הבצלצלים והערמונים, מערבבים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות עד שהבשר רך מאוד.
טועמים ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

 

נכתב על-ידי efrat katz