חמין מרוקאי – סחינה

חמין מרוקאי - סחינה

חמין מרוקאי – סחינה

Print Friendly, PDF & Email

אין כמו ריח של חמין בבוקר של שבת חורפית.
לחמין יש גרסאות רבות. ביידיש טשואולנט, במרוקאית סחינה ובעירקאית טבית.
קבלו מתכון נפלא לחמין מרוקאי
צילום: כפיר חרבי


מצרכים

2 ק"ג בשר צוואר, מרעה גולן חי בריא, חתוך לקוביות גדולות.

5-6 עצמות בקר, ברך או מח.

3 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם.

6-8 תפוחי אדמה קלופים שלמים.

2-3 בטטות קלופות שלמות.

700 גר' חיטה מושרית

3 ראשי שום שלמים.

4-5 תמרים מגולענים.

1 כף כורכום

2 כפות מלח

2 כפות סוכר חום.

2 כפות פפריקה

1 כף כמון.

אופן ההכנה

מסדרים בסיר גדול את העצמות, עליהן חומוס בשר, שום בצל, תפו"א ובטטות.
את החיטה מומלץ להכניס בשקית קוקי.
מטסיפים את התבלינים ומים עד לכיסוי התערובת.
מבשלים עד לרתיחה.
מעבירים לפלטה או לתנור 120 מעלות למשך כל הלילה.

נכתב על-ידי efrat katz