אוסובוקו טלה בבטטה ויין אדום

אוסובוקו טלה בבטטה ויין אדום

אוסובוקו טלה בבטטה ויין אדום

Print Friendly, PDF & Email

אוסובוקו טלה חגיגי וגורף מחמאות, מתאים לארוחות חג כמו ליל הסדר או ראש השנה.
בשר הטלה מתבשל באיטיות, מתרכך וסופג את טעמיו הנפלאים של היין. מומלץ להכין יום קודם.
המתכון באדיבות: שי-לי ליפא, מחברת ספרי בישול ומתכונאית מגישת תכנית הבישול "סופר שי-לי " בערוץ 10.
צילום: דניה ויינר

 מצרכים ל-6 מנות

6 נתחי אוסובוקו טלה במשקל 500-450 גרם כל אחד
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כוס מים
2 כפות סוכר
2 גבעולי תימין
3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 4 ס"מ

להגשה
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מתבלים את נתחי האוסובוקו במלח ופלפל. מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ומטגנים כל פעם 3 נתחים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים את נתחי האוסובוקו לקערה.
2. מטגנים את הבצלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שרכים. מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר, מוסיפים יין, מים,  סוכר וגבעולי תימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים וחצי. הופכים את הנתחים מדי פעם. עד שלב זה ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר.
4.
למחרת מחממים את הסיר, מביאים את הנוזלים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות תוך הפיכת האוסובוקו על מנת שיתחמם היטב.
5. מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות עד שהבטטות כמעט רכות ומכבים את הלהבה (הבטטות   ימשיכו להתבשל ולהתרכך בחום התבשיל). טועמים ומתקנים תיבול.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

בתאבון

נכתב על-ידי efrat katz