מרק עוף

מרק עוף

מרק עוף

Print Friendly, PDF & Email

מרק עוף ידוע כיעיל לטיפול במחלות חורף, לא רק כי הסבתא אומרת…
מחקרים מוכיחים שמרק עוף ביתי מכיל רכיבים אנטי דלקתיים בכמות ניכרת וחומר הדומה בהרכבו לחומר הכימי המצוי בתרופות נגד שיעול וברונכיטיס.

מצרכים

4 כרעיים של עוף טרי

1/2  ק"ג כנפיים עוף גדולות

2 גרונות הודו

5-6  גזרים בינוניים, קלופים, חתוכים לרבעים

2 בצלים גדולים שטופים וחצויים (לא קלופים)

1 שורש סלרי קלוף

2 שורשי פטרוזיליה גדולים, קלופים

5 גבעולי סלרי עלים כולל העלים (עדיף את אלו של שורש הסלרי)

1 עלה דפנה יבש

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

מלח ופלפל שחור גרוס

4 ליטר מים

אופן ההכנה

שוטפים היטב את חלקי העוף, מכניסים לסיר עם מים קרים, מרתיחים, מסננים ושוטפים היטב.

מחזירים את העוף לסיר מכסים בנדיבות במים ומכסים חלקית את הסיר.

על להבה בינונית מבשלים עד לבעבוע (לא רתיחה), מנקים את הקצף והשומן המצטברים על פני המרק עד שהמרק צלול. (תהליך של בערך חצי שעה)

כשלא עולה עוד קצף מוסיפים את הירקות והתבלינים, ללא הפטרוזיליה והשמיר, מבשלים כשעתיים.

מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה.

הגשה
מוסיפים שקדי מרק, אטריות, קרוטונים קרפלך או קניידלך, לפי החשק והטעם.
לקישוט ניתן להוסיף כף קרם קוקוס ועלי פטרוזיליה.

נכתב על-ידי efrat katz