חזה בקר טרי ישראלי בבצלים מקורמלים

מתכון  של צוות מעדני בשר 2000 שהתפרסם בוואלה אוכל כ
"מעדן, שלא ברור איך לא ידענו על קיומו עד היום"

צילום: אסף אמברם

מצרכים

עד  6 סועדים

1.5 ק"ג חזה בקר טרי ישראלי ובלי עצם או 2.5 ק"ג עם עצם
4 בצלים קלופים ופרוסים
1-2 ראשי שום מפורקים וקלופים
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).

בסיר בינוני מחממים 4-5 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב כ- 15 דקות או עד הזהבה קלה.

מעבירים את הבצלים המטוגנים לתבנית צלייה עמוקה. מפזרים את שיני השום ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ומערבבים.

מורחים את חזה הבקר בשמן זית מכל הכיוונים ומתבלים במלח. מניחים מעל מצע הבצלים והשום, אוטמים את התבנית בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.

אופים 2.5 -3 שעות או עד שהבשר נימוח. מסירים בזהירות את הכיסוי.

בשלב זה ניתן להגיש את הבשר או לתת לו השחמה נוספת בתנור בחום של 190 מעלות,
כ- 10 דקות או עד השחמה

Share
Tweet
Share
Pin
בשר טרי ישראלי כשר| משלוחי בשר ועופות| קצביית מעדני בשר 2000
סקירת פרטיות

אתר אינטרנט זה משתמש בקובצי Cookie כדי שנוכל לספק לך את חוויית המשתמש הטובה ביותר האפשרית. מידע על קובצי Cookie מאוחסן בדפדפן שלך ומבצע פונקציות כגון זיהויך כשאתה חוזר לאתר שלנו וסיוע לצוות שלנו להבין אילו חלקים באתר אתה מוצא הכי מעניינים ושימושיים. לפרטים נוספים והרחבות עברו למדיניות פרטיות