לביבות בשר עם תפוחי אדמה

לביבות בשר ותפוחי אדמה

לביבות בשר עם תפוחי אדמה גיוון נהדר ללביבות חנוכה, או לארוחת שבת

מצרכים

20 לביבות

350 ג"ר בשר טחון (הודו/ בקר/ עוף  לבחירתכם)

3 כפות קמח

2 ביצים

6  תפוחי אדמה בנוניים

3 בצל קצוץ דק

1/2 כוס ירק (מומלץ פטרוזיליה וכוסברה מעורב)

כפית פפריקה מעושנת (אפשר גם מתוקה)

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה עם 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מטגנים 2 בצלים (1 שומרים בצד) עד להשחמה (בצל מטוגן) מסננים משמן עודף ושומרים בצד.

מטגנים את הבצל שנותר עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עד שהבשר מפורר ושינה את צבעו ללבן.

מוסיפים את שאר התבלינים והירק תוך כדי ערבוב, מבשלים יחד כ 2 ד' ומכבים את הכיריים .

מוסיפים את הבשר לתערובת הפירה, מוסיפים את הבצל המטוגן,הביצים והקמח, מערבבים לתערובת אחידה ומתקנים תיבול.

הכנת הלביבות

1. מטגנים בשמן עמוק

2. אופים בתנור בחום של 180 עד להשחמה. מומלץ לזלף שמן זית לפני האפיה.

Share
Tweet
Share
Pin

מתכונים נוספים

בשר טרי ישראלי כשר| משלוחי בשר ועופות| קצביית מעדני בשר 2000
סקירת פרטיות

אתר אינטרנט זה משתמש בקובצי Cookie כדי שנוכל לספק לך את חוויית המשתמש הטובה ביותר האפשרית. מידע על קובצי Cookie מאוחסן בדפדפן שלך ומבצע פונקציות כגון זיהויך כשאתה חוזר לאתר שלנו וסיוע לצוות שלנו להבין אילו חלקים באתר אתה מוצא הכי מעניינים ושימושיים. לפרטים נוספים והרחבות עברו למדיניות פרטיות