פלפלים ממולאים בבצל מקורמל אורז ובשר

חגיגת ממולאים עשירה בטעמים מיוחדים. קבלו ארוחה שלמה, בתוך סיר אחד.
המתכון נשלח ע"י רויטל בן ארי מהוד השרון, שקיבלה במתנה את כמות הבשר שמופיעה במתכון.
גם אתם יכולים… מה צריך לעשות כדי לזכות? הכנסו!

מצרכים

1/2  קילו בשר בקר טחון, מומלץ בשר צלעות.

3/4  כוס אורז בסמטי שטוף ומושרה במים.

10-12  פלפלים בגודל בינוני, רצוי בצבעים שונים. (מומלץ להוסיף גם קישוא ובצל)

2 בצל יבש גדול, קצוץ דק

1 כרישה (חלק לבן), פרוסה דק

6 בצלים ירוקים (חלק לבן) פרוסים דק.

4  שיני שום קצוצות דק

1  קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

חופן גדול של פטרוזיליה, קצוצה דק

1 קופסת רסק עגבניות

1  כף פפריקה מעושנת

½  כפית פלפל שחור

1  כפית בהרט

מעט קינמון

מלח לפי הטעם

שמן זית

אופן ההכנה

  1. מטגנים קלות את 3 סוגי הבצלים (1 יבש, כרישה, בצל ירוק) במעט שמן זית, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ- 20 ד'. להקפיד לערבב כמה פעמים.
  2. מסירים מהפלפלים את החלק העליון ושוטפים היטב.
  3. בסיר רחב, מחממים שמן זית ומטגנים את שיני השום והבצל היבש (השני) עד שנעשה שקוף.
  4. מוסיפים את  העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה.
  5. בקערה מערבבים את הבשר והאורז (מסונן מהמים) ומוסיפים את התבלינים ומחצית מתערובת העגבניות.
  6.  ממלאים את הפלפלים בתערובת, עד ל-3/4 מגובה הפלפלים .
  7.  מניחים את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר עם מחצית מתערובת העגבניות שנשארה. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הפלפלים מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-20  דקות
  8. בקערה קטנה מערבבים את רסק העגבניות עם כוס מים רותחים ויוצקים את התערובת לתוך הפלפלים עצמם.
  9. מכסים שוב את הסיר ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהאורז מתרכך.

     בתאבון

Share
Tweet
Share
Pin
בשר טרי ישראלי כשר| משלוחי בשר ועופות| קצביית מעדני בשר 2000
סקירת פרטיות

אתר אינטרנט זה משתמש בקובצי Cookie כדי שנוכל לספק לך את חוויית המשתמש הטובה ביותר האפשרית. מידע על קובצי Cookie מאוחסן בדפדפן שלך ומבצע פונקציות כגון זיהויך כשאתה חוזר לאתר שלנו וסיוע לצוות שלנו להבין אילו חלקים באתר אתה מוצא הכי מעניינים ושימושיים. לפרטים נוספים והרחבות עברו למדיניות פרטיות