קדירת צלי כתף בבצלצלים וערמונים

שי-לי ליפא, מחברת ספרי בישול ומתכונאית, ממליצה ללקוחות "בשר 2000" על קדירת צלי כתף חגיגית ועשירה
שתמלא אתכם בגאווה ותחמם לכם את הלב בערב החג.
צילום: דניאל לילה

מצרכים

10-8 מנות

2 ק"ג בשר בקר טרי (כתף או שריר)  חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ

מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית

750 גרם בצלי שאלוט, קלופים

2 שקיות (200 גרם) ערמונים קלופים וקלויים

לרוטב

3 כוסות יין אדום יבש

3 כוסות מים מינרליים או מסוננים

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

8-6 שיני שום, קצוצות גס

3 עלי דפנה

1 כף סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
מתבלים את הבשר במלח ופלפל.
מחממים סיר רחב ועמוק על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת מחצית מהבשר ומטגנים 5-4 דקות מכל צד עד שהבשר שחום.
מוציאים את הבשר לקערה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר. מוציאים את כל הבשר לקערה.
יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם בחצי.
מחזירים את הבשר המטוגן לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו. מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, עלי דפנה וסוכר, מתבלים בקינמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.
מוסיפים את הבצלצלים והערמונים, מערבבים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות עד שהבשר רך מאוד.
טועמים ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

Share
Tweet
Share
Pin
בשר טרי ישראלי כשר| משלוחי בשר ועופות| קצביית מעדני בשר 2000
סקירת פרטיות

אתר אינטרנט זה משתמש בקובצי Cookie כדי שנוכל לספק לך את חוויית המשתמש הטובה ביותר האפשרית. מידע על קובצי Cookie מאוחסן בדפדפן שלך ומבצע פונקציות כגון זיהויך כשאתה חוזר לאתר שלנו וסיוע לצוות שלנו להבין אילו חלקים באתר אתה מוצא הכי מעניינים ושימושיים. לפרטים נוספים והרחבות עברו למדיניות פרטיות