רטבים מנצחים לבשר על האש

רטבים מנצחים לבשר על האש

Print Friendly, PDF & Email

4 רטבים שיהפכו את המנגל שלכם להכי מדובר בעיר

צ'ימיצ'ורי

צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
½ צרור נענע
בצל סגול קטן
5-6 שיני שום כתושות
4 ענפים אורגנו טרי – עלים בלבד
1 פלפל אדום חריף קצוץ  (ל"שחק" עם הכמות לפי הטעם ומידת החריפות הרצוייה)
1 כף חרדל משובח
½ כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ תפוחים
כפית סוכר
מלח ופלפל
>> טוחנים במעבד מזון עד לקבלת רוטב גס. נשמר במקרר כשבוע

רוטב  BBQ

1  כוס חרדל דיז'ון
1/3  כוס סוכר חום
½   כוס חומץ בלסמי
5 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
2  כפות מרגרינה
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף מיץ לימון
1 כפית פפריקה חריפה
>> מערבבים את כל החומרים בסיר ומבשלים על חום נמוך עד שהרוטב מצטמצם.

רוטב טריאקי פיקנטי  – מתאים לפרגיות, חזה עוף וכנפיים

¼ כוס טריאקי
4 שיני שום כתושות
6 כפות צ'ילי מתוק
1 כף גדושה סילאן
½ כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית משובח
>> לערבב את כל החומרים לדלל במעט מים. מתאים כרוטב או כמרינדה להשריית הבשר מומלץ לילה.

רוטב פלפלים קלויים

6 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
6 שיני שום
1 כף גדושה חרדל משובח
4 כפות חומץ תפוחים
1 פלפל ירוק חריף  (ל"שחק" עם הכמות לפי הטעם ומידת החריפות הרצוייה)
>> קולים את הפלפלים מצננים וקולפים. מכניסים את כל החומרים למעבד המזון עד לקבלת רוטב אחיד.

 

נכתב על-ידי efrat katz