חמין מעולה בשר 2000

מתכון לחמין

מצרכים לחמין

מצרכים

8 סועדים

2 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות
3 יחידות עצמות ברך
3-4 פרוסות חזה אווז
1.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים.
1 קישקע
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס שעועית שחורה
1 כוס לוביה
1 כוס חיטה
1-2 בצלים סגולים (שלמים עם הקליפה)
2 ראשי שום שלמים ולא קלופים
6-7 יחידות מישמיש מיובש
1-1.5 כפות דבש
1 כף פלפל שחור גרוס
2-3 כפות תבלין הבית ״בשר 2000״ (תבלין אדום)
ביצים עם הקליפה כמספר הסועדים.

אופן ההכנה

משרים את החיטה והשעועית למשך 8-10 שעות בתוספת קמצוץ סודה לשתיה.
בתחתית סיר רחב שיכול להכנס לתנור, מניחים את עצמות הברך ומעליהן את פרוסות חזה האווז.
מניחים את הבשר ומעליו את תערובת החיטה והשעועית ומעל מוסיפים את המישמש, הבצל וראשי השום.
מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומעליהם את הקישקע והביצים ומכסים במים.
מביאים לרתיחה על להבה גבוהה וממשיכים לבשל כ 15 דקות נוספות.
מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך כ 20 דקות, מורידים את עוצמת התנור ל 100 מעלות (או פחות) ומשאירים לכל הלילה.

טיפים ושדרוגים לחמין בשר 2000

1. בכדי לשדרג את הטעם העמוק של הבשר מומלץ להוסיף צאוור טלה עם עצם.
2. כדי שהקישקע לא יתפוצץ, נקבו אותו בעזרת קיסם ובשלו במים על אש נמוכה עד שיתקשה.

בתאבון

Share
Tweet
Share
Pin
בשר טרי ישראלי כשר| משלוחי בשר ועופות| קצביית מעדני בשר 2000
סקירת פרטיות

אתר אינטרנט זה משתמש בקובצי Cookie כדי שנוכל לספק לך את חוויית המשתמש הטובה ביותר האפשרית. מידע על קובצי Cookie מאוחסן בדפדפן שלך ומבצע פונקציות כגון זיהויך כשאתה חוזר לאתר שלנו וסיוע לצוות שלנו להבין אילו חלקים באתר אתה מוצא הכי מעניינים ושימושיים. לפרטים נוספים והרחבות עברו למדיניות פרטיות